Kate Middleton© Getty Images

Zeldzame oorringen van de Queen duiken na 20 jaar op ... aan oren van Kate Middleton

Kate Middleton heeft heel bijzondere juwelen uit de koninklijke kluis gehaald voor de jaarlijkse Remembrance sunday-ceremonie in Londen. Ze droeg een paar oorbellen van koningin Elizabeth II, die er zelf maar één keer in het openbaar mee werd gezien.

Hanne Vandenweghe

De hertogin van Cambridge woonde de herdenkingsplechtigheid voor gesneuvelde soldaten bij in een militaire jas van Catherine Walker en een opvallende donkerblauwe hoed van Philip Treacy, die ze al eens toonde in 2006. Maar uiteindelijk waren het haar oorbellen die met de meeste aandacht gingen lopen.

Het setje met parels en diamanten zaaide aanvankelijk verwarring bij fans. Ze dachten dat Middleton juwelen droeg, gemaakt van de gelijkaardige broche waar ze in 2017 mee uitpakte tijdens een bezoek aan ons land. Veel koninklijke sieraden, zoals tiara’s, kunnen op verschillende manieren worden gedragen. In dit geval werden de parels al een keer eerder gezien in de vorm van oorbellen en aan de oren van … de Queen herself.

Middleton pakt wel vaker uit met juwelen uit de enorme collectie van de betreurde vorstin, maar het was de eerste keer dat ze deze zeldzame oorringen droeg. Straffer nog: koningin Elizabeth II is er tijdens haar bewind zelf maar één keer mee in het openbaar gesignaleerd. Ze koos ervoor in 2003 tijdens de bijeenkomst van de Commonwealth heads of government in Nigeria. De voorbije twintig jaar lagen de sieraden gewoon in een kluis te wachten.

Kate Middleton tijdens een bezoek aan ons land in 2017 met de broche die aan de oorbellen doet denken.© UK Press via Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer