De Vilderstraat in Hasselt stond blank.© Dirk Jacobs

Wateroverlast

Aanhoudende regen zet straten blank in Genk, Hasselt en Halen

Hasselt -

Door de aanhoudende en felle regen zijn dinsdagnamiddag enkele straten blank komen te staan in Genk, Hasselt en Halen. De brandweer Zuid-West Limburg kreeg 30 oproepen binnen, maar de problemen bleven overal beperkt.

Dirk Jacobs en Marij Wyers

© dj

Aan de scholencampus Elfde Linie in Hasselt kwam de Vilderstraat tussen de twee scholen van GO Next compleet blank te staan. Verstopte rioleringen zorgden ervoor dat niemand het droog hield, ook fiets- en voetpaden stonden onder water. En wie de pech had dat een te enthousiaste autobestuurder passeerde, kreeg er een douche bovenop.

De zone Zuid-West Limburg kreeg tussen dinsdagmiddag en dinsdagavond 20 uur 30 oproepen binnen. “In het centrum van Hasselt staat de Demer heel hoog, en ook andere beken en beekjes zitten vol. Daar waar gevallen bladeren afvoerputjes verstoppen, staan snel straten blank”, zegt woordvoerder Gretel Kerkhofs. “De meeste interventies situeren zich rond Kuringen, Kermt en Spalbeek.” Rond 14.30 uur moest er worden gepompt in een ondergrondse garage op de Luikersteenweg. In Halen werd de brandweer opgeroepen voor de Bloemendaalstraat die onder water stond.

Genk

De brandweer Oost-Limburg dinsdagnamiddag kreeg vier oproepen binnen. De Guillaume Lambertlaan tussen Waterschei en Zwartberg stond blank. Water versperde ook de doorgang van de Noordlaan in Winterslag. In Waterschei stond de André Dumontlaan blank en er was wateroverlast op het bekende kruispunt van de Vennestraat en de Bergbeemdstraat onder de brug.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer