Links: Brecel tijdens de finale van het WK/ Rechts: de Limburger speelde in Bolton in een polo.
Volledig scherm
Links: Brecel tijdens de finale van het WK/ Rechts: de Limburger speelde in Bolton in een polo. © Photo News / Instagram Brecel / VTM GO

Brecel speelt match in polo en spreekt zich uit tegen strenge dresscode in het snooker: “Moeten er écht iets aan doen”

Hij won het WK snooker in zwart kostuum - vlinderdasje en mouwloos gilet incluis. Maar Luca Brecel (28), dinsdag snel uitgeschakeld in de ‘Champion of Champions’, is zeker niet de grootste fan van die klassieke snookeroutfit. “Als ik dat draag, verlies ik twintig procent van mijn spel.”

15 reacties

  • Gaston Batsleer

    6 maanden geleden
    Davis, Hendry, Higgins, .. allen toonden/tonen het beste van zichzelf als prof in hun kostuyum. Als je als prof de kledij niet aangenaam vindt, dan moet je zelf oplossing zoeken en op zulke manier trainen dat de kledij amper stoort. Zie ook beugel in Formule 1: de rijders passen zich aan.
  • Geert Peeters

    6 maanden geleden
    Ni zeveren over kledij, maar spelen. Spaar je energie voor het spel.
  • Theo Schreurs

    6 maanden geleden
    We gaan Snooker hopelijk toch niet vergelijken met Darts, dat is net carnaval, zowel de spelers en zeker het publiek/fans die zich gedragen alsof er geen limieten meer zijn in sport. Gaan we dan ook schilden omhooghouden als er een Century of wel 100 punten zijn gescoord. Ik zie dit nooit gebeuren daar ben in gerust in ... maar toch. Dress codes zijn in vele sporten zoals Golf, Tennis en noem maar op.
  • Wilaiwan Chaiyapuek

    6 maanden geleden
    En toch vind ik dat hij gelijk heeft over de dress code, men moet zich kleden in waarin men zich goed voelt, maar natuurlijk niet de clown gaan uithangen.
  • Denise Adriaenssens

    6 maanden geleden
    Hij krijgt het wel heel hoog in zijnen bol. Zal niet lang meegaan aan de top van de snookerwereld.