Bij de bouw van de nieuwe brandweerkazerne kwam maandag een werknemer om het leven.© Brandweer Lokeren

Man (28) op slag dood na arbeidsongeval op werf nieuwe brandweerkazerne

Lokeren -

Op de werf van de nieuwe brandweerkazerne op de Hoedhaarsite in Lokeren deed zich maandag een dodelijk arbeidsongeval voor. Een zelfstandige onderaannemer werd geraakt door een stalen draagstructuur en overleed ter plaatse. De feiten raakten nu pas bekend.

Ivan Elegeert

De omstandigheden waarin het ongeval gebeurde, moeten nog worden onderzocht door de arbeidsinspectie. De man was op slag dood. Zijn identiteit werd niet bekendgemaakt.

Hoofdaannemer Strabag bevestigde dinsdag de feiten. “Op maandag 13 november, kort na de middag, is er een tragisch ongeval gebeurd op de werf van de Brandweerkazerne in Lokeren,” bevestigt Joke Vandermaesen van de communicatiedienst van Strabag: “Een zelfstandige ondernemer, die werkte voor een staalconstructeur uit Torhout, was bezig met de montage van de staalstructuur. Bij een plotse onvoorziene beweging van de hoogtewerker hebben stalen liggers het hoofd van de 28-jarige monteur geraakt. Nog voor de aankomst van de hulpdiensten was het slachtoffer overleden.”

Er werd onmiddellijk een onderzoek ingesteld door de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg en in de late namiddag werd de werf vrijgegeven door het parket en de arbeidsinspectie. Strabag is een intern onderzoek gestart naar de exacte oorzaak van dit ongeval en zorgt voor psychologische ondersteuning van het werfteam. “We betuigen ons medeleven aan de familie en dierbaren van het slachtoffer. Onze dank gaat uit naar de brandweer van Lokeren en de andere hulpdiensten die ons ondersteund hebben bij dit ongeval”, aldus nog de firma.

Eindfase

De bouw van de nieuwe brandweerkazerne, vlak bij de Ring, nadert haar eindfase. Als alles goed gaat, moeten begin 2024 de 65 Lokerse brandweerlui de nieuwe gebouwen in gebruik kunnen nemen en hun oude kazerne in het centrum van de stad kunnen sluiten. “Behalve de steeds oplopende kostprijs van de materialen verliep alles tot het ongeval maandag volgens plan”, zegt burgemeester Filip Anthuenis (Lokaal Liberaal), die eveneens zijn medeleven betuigt aan de familie van de overleden man.

De nieuwe kazerne nadert haar voltooiing.© Brandweer Lokeren

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer