Opvallend: Wout van Aert plant deelname aan loopwedstrijd tijdens de Giro, “als mijn agenda het toelaat”

Het is reikhalzend uitkijken naar welke grote ronde(s) Wout van Aert (29) komend seizoen zal rijden. Van Aert reed tot dusver enkel de Tour de France, maar vorig seizoen overwoog hij een deelname aan de Giro en dit jaar is dat opnieuw een optie. Opvallend is dan ook de oproep van Van Aert om hem op 5 mei te vergezellen tijdens de Wings for Life World Run in Breda. De Giro begint een dag eerder in het noorden van Italië. Al nuanceert Van Aert zijn voornemen zelf in een persbericht.

Michael Van Damme

De Wings for Life World Run verzamelt geld voor onderzoek naar ruggenmergletsels. Het evenement is gelinkt aan de persoonlijke sponsor van Wout van Aert, Red Bull.

Op verschillende plekken in de wereld zullen lopers om 13 uur stipt samen vertrekken. Wout van Aert doet op Instagram een oproep om mee te komen lopen in Breda en spreekt daarbij alsof hij zelf ook zou deelnemen.

(Lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar als Van Aert in Breda op 5 mei deelneemt aan de Wings for Life World Run, dan zou dat betekenen dat hij de Giro opnieuw links laat liggen.

In het persbericht houdt Van Aert een slag om de arm, daar zegt hij dat hij zal deelnemen als zijn agenda het toelaat.

“Ik ben peter van To Walk Again, de foundation van Marc Herremans die mensen met een ruggenmergletsel ondersteunt”, aldus Van Aert in het communiqué. “De Wings for Life World Run ligt mij dus na aan het hart. We proberen er zoveel als mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel. Houd zondag 5 mei vrij en kom naar Breda. Een mooie stad, niet ver van mijn thuis. Als mijn agenda het toelaat, sta ik ook aan de start. Niet twijfelen, gewoon inschrijven!”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer