© Getty Images

Tadej Pogacar troeft Roglic en Mohoric af en kroont zich tot Sloveens wielrenner van het jaar: “De Ronde van Vlaanderen winnen, is ongelofelijk”

Tadej Pogacar is voor de vierde keer op een rij Sloveens wielrenner van het jaar geworden. De renner van UAE Emirates kreeg de prijs uitgereikt op tijdens een gala in Ljubljana. Hij troeft zo zijn landgenoten Primoz Roglic en Matej Mohoric af.

Valerie Van Avermaet

Pogacar moest dit seizoen tevreden zijn met een tweede plek in de Tour de France, maar won met de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Lombardije wel twee monumenten. Ook Parijs-Nice, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl schreef hij bij op zijn palmares. In totaal boekte hij dit seizoen maar liefst zeventien zeges.

“Dit jaar was een Tour met pieken en dalen”, zei Pogacar op het gala tegen Siol.net. “De laatste week was best lastig voor mij, maar de tweede plaats geeft me weer motivatie. Ik hoop dat volgend jaar wat voorspoediger zal verlopen.” Over zijn zege in de Ronde van Vlaanderen zei hij het volgende: “Vlaanderen is een van de mooiste eendagskoersen. Dat ik daar heb kunnen winnen, is iets ongelooflijks. In België is wielrennen erg populair.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer