© ATV

Twintiger aangehouden voor drie aanslagen in Deurne, ook pand tegenover woning Bart De Wever toen geviseerd

Deurne -

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vorige vrijdag een 24-jarige man uit Elsene aangehouden. Hij wordt verdacht van drie schietincidenten in Deurne eind 2019. Die aanslagen waren toen gelinkt aan Said B., een man uit Deurne die banden heeft met grote spelers uit de cocaïnesmokkel.

jtp

De feiten dateren van 19 december. In een kwartier tijd werd toen drie keer geschoten op verschillende gevels in Deurne. Het eerste incident vond rond 4.30u plaats in de Van Steenlandstraat. “Op camerabeelden kwam een verdachte in een beeld die zes keer met een handvuurwapen schiet. De politie telde vijf kogelinslagen in het raam en een in de gevel”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket.

Op de beelden was te zien hoe de verdachte vervolgens naar de Herentalsebaan liep. Daar loste hij vijf schoten op een appartementsgebouw tegenover het huis van Antwerps burgemeester Bart De Wever. De verdachte zette het opnieuw op een lopen. ’s Ochtends meldde een oudere dame in de Dascottelei nog een derde schietincident: vier gevels hadden haar raam doorboord. De kogels kwamen terecht in de living.

Kogelinslagen in de Van Steenlandstraat.© Patrick De Roo

Ook op de Herentalsebaan werd een pand geviseerd.© Patrick De Roo

De federale gerechtelijk politie Antwerpen opende een gerechtelijk onderzoek en kon de drie feiten duidelijk aan elkaar linken. “Dat werd bevestigd door het ballistisch en forensisch onderzoek. Er werd één vuurwapen gebruikt en op één van de hulzen werd een DNA-spoor gevonden dat leidde naar de man uit Elsene”, aldus Aerts.

De 24-jarige verdachte werd vorige week in opdracht van de onderzoeksrechter opgepakt. “Hij werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor inbreuken op de wapenwet en deelname aan een criminele organisatie.” De raadkamer bevestigde dinsdag zijn aanhouding.

Het parket stelt dat de feiten zouden kaderen als een vergelding binnen het georganiseerde criminele milieu. Volgens onze informatie konden zeker twee van de drie aanslagen toen gelinkt worden aan Said E.B. uit Deurne, in het criminele milieu beter bekend als ‘Said TanTan’. Hij houdt er goede banden op na met grote spelers uit de cocaïnesmokkel.

De kogelinslagen op de Dascottelei werden pas ’s ochtends opgemerkt.© Patrick De Roo

Schietpartij in de Van Steenlandstraat.© Patrick De Roo

Schietpartij in de Van Steenlandstraat.© Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen