© AFP

© AFP

thumbnail:
thumbnail:

Stefanos Tsitsipas staakt na zeventien minuten de strijd tegen Holger Rune op ATP Finals

Holger Rune (ATP-8) heeft een eerste zege beet op de ATP Finals. De twintigjarige Deen stond daar dinsdag maar zeventien minuten voor op het court in het Pala Alpitour in Turijn. Na drie spelletjes en bij een 2-1-achterstand staakte zijn Griekse tegenstander Stefanos Tsitsipas (ATP-6) geblesseerd de strijd.

Valerie Van Avermaet
Bron: BELGA

In zijn eerste wedstrijd in de groene groep verloor Rune zondag met 7-6 (7/4), 6-7 (1/7) en 6-3 van de Serviër Novak Djokovic (ATP-1). Tsitsipas, in 2019 winnaar van het toernooi,  ging met tweemaal 6-4 de boot in tegen de Italiaan Jannik Sinner (ATP-4). Dinsdagavond geven Djokovic en Sinner elkaar partij. Djokovic kan zich al verzekeren van groepswinst. In zijn laatste groepswedstrijd neemt Djokovic het op tegen de Pool Hubert Hurkacz (ATP-9), die Tsitsipas vervangt.

Woensdag staat de tweede speeldag in de rode groep op het programma. In de namiddag neemt de Spanjaard Carlos Alcaraz (ATP-2) het tegen de Rus Andrey Rublev (ATP-5) op. ‘s Avonds staan de Rus Daniil Medvedev (ATP-3) en de Duitser Alexander Zverev (ATP-7) tegenover elkaar. Zverev, in 2018 en 2021 winnaar van de seizoensfinale met de beste acht spelers van het jaar, startte maandag met  6-7 (3/7), 6-3, 6-4 winst tegen Alcaraz. Medvedev, toernooiwinnaar in 2020, versloeg zijn landgenoot Rublev met  6-4 en 6-2.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer