© vtm, belga

Grasmat Heizel officieel onbespeelbaar: Rode Duivels spelen vanavond zonder publiek in Leuven oefeninterland tegen Servië

OH Leuven zal de Rode Duivels woensdagavond achter gesloten deuren ontvangen voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Servië. Het veld van het Koning Boudewijnstadion in Brussel ligt er door de zware regenval zo slecht bij dat er voor de oefeninterland wordt uitgeweken naar het King Power at Den Dreef Stadion in Leuven.

lvdw bla dvd

Na de hevige regenval van de voorbije dagen is het veld van het Koning Boudewijnstadion in zeer slechte staat. De wedstrijd van zaterdag tussen RSCA Futures en Deinze in de Challenger Pro League deed bovendien meer kwaad dan goed aan het veld. Daarom was het even niet zeker of de wedstrijd van de Rode Duivels woensdagavond tegen Servië (20.45 uur) wel zou doorgaan, maar de KBVB heeft alles geregeld om de wedstrijd te verplaatsen van Brussel naar Leuven.

Omdat het op korte termijn niet mogelijk is om de wedstrijd op een veilige manier met publiek te organiseren, wordt zonder publiek gespeeld. De fans die een ticket hebben gekocht voor de wedstrijd, krijgen dat binnen de 30 dagen terugbetaald. Een financieel stropje voor de voetbalbond. Bondscoach Domenico Tedesco drong erop aan de wedstrijd waar dan ook te laten doorgaan.

Er werd ook informeel gepolst bij Anderlecht of het Lotto Park een mogelijk alternatief is, maar ook die grasmat is toe aan recuperatie. Binnenkort krijgt paars-wit daar bovendien op korte tijd RWDM en twee keer Standard over de vloer. Meteen daarna speelt ook Union er nog in de Europa League tegen Liverpool.

De EK-kwalificatiewedstrijd zondag tegen Azerbeidzjan (18.00 uur) gaat wel zoals gepland door in het Koning Boudewijnstadion.