© ATV

Nat herfstweer veroorzaakt uitzonderlijk zware avondspits: ruim 300 kilometer file

Het natte herfstweer heeft dinsdagavond tot een van de zwaarste avondspitsen van dit jaar geleid, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Op de piek van de avondspits, rond 18 uur, stond er meer dan 300 kilometer file op de Vlaamse snelwegen en ook nu is er nog steeds grote hinder. Vooral rond Antwerpen en Brussel verlies je veel tijd door wateroverlast en gladde wegen.

emke
Bron: Belga, X

Dit artikel wordt voorzien van updates

Ook om 19 uur stond er met 130 kilometer nog steeds meer file dan gewoonlijk. Het herfstweer veroorzaakte op veel plaatsen hinder. In Boom is de Rupeltunnel op de A12 ondergelopen in beide richtingen. Daar moet je bovengronds omrijden en dat verloopt moeizaam. Je verliest tussen Wilrijk en Boom ruim anderhalf uur.

Ook de spitsstrook op de E313 bij Wommelgem was versperd en is nog steeds afgesloten. Door wateroverlast was ook de Tijsmanstunnel op de Antwerpse ring even dicht.

LEES OOK. Antwerpse straten lopen onder water door hevige regenval: “Op dit moment nog een tiental interventies uit te voeren”

De Rupeltunnel staat onder water. Op dat moment mochten er nog auto’s door. Momenteel is de tunnel afgesloten.© rr

Het Vlaams Verkeerscentrum roept op om je rijstijl aan te passen en voldoende afstand te houden, want de remafstand is door het natte wegdek groter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hinder bij De Lijn

De aanhoudende regen zorgt ook voor hinder bij bus- en tramlijnen van De Lijn. Op lijnen 52, 53, 132 en 135 is er in beide richtingen geen bediening in Lint. Ook de lijnen tussen Antwerpen en Rijkevorsel (400, 401, 408, 430, 431, 432, 433, 435, 439, 600 en 608) ondervinden hinder door wateroverlast. Op verschillende lijnen is er sprake van “ernstige vertragingen”.

LEES OOK. Van West-Vlaanderen tot Limburg: aanhoudende regen leidt tot wateroverlast in meerdere provincies

Hele dag hinder

De regen zorgt al de hele dag voor hinder in meerdere provincies. Van de Westhoek tot in Limburg en Antwerpen kreeg de brandweer tientallen oproepen binnen. Verschillende wegen staan blank, wat ook lokaal voor hinder zorgt voor het verkeer.

LEES OOK. Westhoek krijgt opnieuw liters regen te verwerken: schoolkinderen zien water stijgen op speelplaats, brandweer krijgt tientallen oproepen binnen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen