“We kunnen zijn dood eindelijk een plek geven”: lichaam van vermiste Tim (32) na drie maanden aangetroffen in de Schelde

ASSENEDE/BUGGENHOUT/HAMME -

Het lichaam dat zondag in de Schelde ter hoogte van Hamme werd aangetroffen, is dat van Tim Van de Voorde. De 32-jarige man uit Buggenhout was sinds half augustus vermist. Mama Gina Ferket uit Assenede reageert dat ze alles nu eindelijk een plek kan geven.

Laura Moens

“Ik ben heel dankbaar dat iemand mijn zoon heeft opgemerkt”, zegt mama Gina Ferket. De vrouw uit Assenede kan eindelijk het overlijden van haar zoon een plaats geven. Het lichaam van Tim Van de Voorde uit Buggenhout werd zondag gevonden in de Schelde ter hoogte van Hamme. Hij was al sinds half augustus vermist.

LEES OOK. Zijn rolstoel werd gevonden aan het water, maar van Tim (32) is geen spoor, zijn mama smeekt om nieuwe zoekactie: “Ik wil het kunnen afsluiten”

“Voor mij is Tim eigenlijk twee keer gestorven”, zegt Gina. “Een keer toen hij verdween in augustus en maandagavond, toen we hoorden dat het gevonden lichaam dat van Tim was.” Het Oost-Vlaams parket en zijn mama zijn er altijd vanuit gegaan dat Tim uit het leven is gestapt door van de brug te springen. Hij kampte al langer met zware psychologische problemen.

Tims rolstoel werd het laatst gezien in de buurt van de Scheldebrug in Dendermonde. De politie en hulpdiensten hebben toen intensief naar de dertiger gezocht, maar zonder resultaat. Zijn mama riep op om de zoekacties niet te stoppen. “Ik wist van in het begin dat Tim niet meer in leven was, maar ik wilde gewoon dat ze zijn lichaam uit het water haalden. Zo konden wij, zijn familie, afscheid nemen.”

Komende vrijdag staat zijn uitvaartplechtigheid gepland.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.



Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen