© Action Images via Reuters

Orange mag dan toch Premier League uitzenden in Vlaanderen, maar met Franstalige commentaar

Orange mag dan toch Premier League-voetbal uitzenden in Vlaanderen. Dat blijkt dinsdag na “constructief overleg” met concurrent Telenet. Orange moet de wedstrijden wel met Franstalige commentaar verkopen.

mts
Bron: BELGA

Maandag kondigde Orange aan dat het vanaf 1 december de drie sportkanalen van VOOsport World met onder andere wedstrijden van de hoogste Engelse voetbalcompetitie ook naar Vlaanderen brengt voor 15 euro per maand, zij het wel met commentaar in het Frans. Het gaat om het aanbod van de Waalse kabelaar VOO, die in juni in handen kwam van Orange.

Concurrent Telenet reageerde verbaasd. De Mechelse telecomoperator bezit namelijk de uitzendrechten van de Premier League in België en verkoopt die voor het Franstalige landsdeel via een sublicentie door aan VOO. Het bedrijf ontkende dat het de exclusiviteit kon verliezen in Vlaanderen, waarna Orange en Telenet beslisten om dinsdag overleg te plegen.

Tijdens dat overleg raakten de concurrenten het uiteindelijk eens: Orange mag het Engels voetbal uitzenden in Vlaanderen, maar dan alleen met Franstalig commentaar. “Wat betreft de Premier League-rechten voor Nederlandstalige klanten in Vlaanderen bevestigt Telenet dat het de exclusiviteit bezit, zoals altijd het geval was in het verleden”, luidt het in een mededeling.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer