© BELGA

Van Belgische Kitesurf Association tot klinkenontwerper: dit zijn de nieuwe Hofleveranciers

Van de Belgische Kitesurf Association tot een handtaswinkel in Dendermonde of een klinkenontwerper. De koning en de koningin ontvangen eind deze maand de nieuwe Hofleveranciers. Wij kunnen ze al voorstellen.

Thierry Goeman

Elk jaar rond deze tijd maakt het paleis de namen van de nieuwe Gebrevetteerde Hofleveranciers bekend. Ze worden dan eind deze maand, op 30 november, ontvangen op het Paleis.

Dat de Belgium Kitesurf Association er bij is, is geen grote verrassing. Koning Filip is een fervent kiter aan onze Belgische kust. Vorig jaar werd ook de watersportclub Surfers Paradise in Knokke-Heist al officieel gehuldigd als Hofleverancier. Het is daar dat onze vorst leerde kitesurfen.

Koning Filip is een fervent kiter.© RR

Ook Direct Way in Machelen mag zich officieel leverancier van het Paleis noemen. Het bedrijf verzorgt VIP-personenvervoer in binnen- en buitenland.

Koningin Mathilde is klant bij handtassenwinkel Jumeaux in Dendermonde. Ook zij mogen binnenkort het koninklijke label op hun etalage plaatsen.

Ook meubelstofferingszaak Maison Lachèze & Compagnies in Elsene is nu officieel leverancier van de koning en de koningin.

Van koningin Mathilde is geweten dat ze fan is van Modehuis Natan. Maar voor avondmode gaat ze ook langs bij Oni Onik Fashion Creations in het West-Vlaamse Oostnieuwkerke.

LEES OOK. Veertig jaar modekoning van prinsessen en koninginnen met Natan: Edouard Vermeulen in negen sleutelmomenten

Of de koning en de koningin renovatieplannen hebben is niet bekend. Maar ze hebben alvast van Cronenburg bv in Gent Hofleverancier gemaakt. Peter van Cronenburg maakt in zijn Gentse atelier raamklinken, deurkrukken, kasttrekkers en kranen voor de internationale jetset. ‘Architectural hardware’ heet van Cronenburgs werk in Amerika. Onder zijn klanten, zowat alle groten der aarde. En dus ook ons koningspaar.

Kwaliteitslabel

Met het brevet van Gebrevetteerd Hofleverancier bevestigt het koningshuis de kwaliteit van goederen en/of diensten bij regelmatige levering aan de koning en de koningin.

Alle Gebrevetteerde Hofleveranciers zijn verenigd in de vzw ‘De Gebrevetteerde Hofleveranciers van België’. Deze erkenning maakt een ondernemer of vakman enorm trots, maar het legt ook een serieuze druk op hen. Want ze zijn onder meer genoodzaakt om de kwaliteit van de goederen of diensten constant te houden of te verbeteren.

Bedrijven kunnen hun titel van Hofleverancier ook verliezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer