Archieffoto van een ondergelopen kelder

Ook wateroverlast in provincie Antwerpen: ondergelopen straten en kelders

Op verschillende plaatsen in de provincie Antwerpen heeft de hevige regenval voor wateroverlast gezorgd. De Antwerpse brandweer kreeg meer dan vijftig meldingen binnen, maar ook in de regio rond Mechelen waren er problemen. Verschillende straten en tunnels werden tijdelijk afgesloten, de brandweer kreeg veel oproepen binnen voor ondergelopen huizen en kelders.

Ook in de provincie Antwerpen heeft de hevige regen en wind van gisterenavond op heel wat plaatsen voor wateroverlast gezorgd. In de vooravond meldde het Vlaams Verkeerscentrum zo al dat de Tijsmanstunnel richting Nederland afgesloten was. Op de Vogelzanglaan aan Antwerp Expo werd dan weer tijdelijk één rijstrook afgesloten door wateroverlast.

In totaal kreeg de Antwerpse brandweer zo'n vijftig meldingen binnen, maar ook in de regio rond Mechelen waren er problemen. "Het gaat vooral om huizen of kelders die onder water staan", vertelt Nathalie Verleye van brandweerzone Rivierenland. Toch zaten er ook een aantal grotere interventies tussen. "In Willebroek stond de Boomsestraat onder water, en in Berlaar de Misstraat."

Ook de A12 ter hoogte van Boom stond een tijd onder water. Ook de Rupeltunnel werd een tijd afgesloten. De lokale politie Rupel riep dan ook op om het industriegebied van Boom, dat deels was ondergelopen, te mijden. Ook in Bornem liepen enkele straten onder water en moest het verkeer plaatselijk omgeleid worden.

In de Kempen kreeg de brandweer een 15-tal oproepen binnen. Ook daar ging het vooral over wateroverlast op straat, in kelders of in ondergrondse parkeergarages. "Ook de tunnel onder de Noord-Zuidverbinding in Geel stond een tijd lang onder water", zegt Kristof Geens van Brandweerzone Kempen. "Daar hebben we zelfs iemand moeten redden die met zijn voertuig vast zat in de tunnel."

Meest gelezen