De vermeende verkrachting vond plaats in Gallipoli, helemaal in het zuiden van Italië.
Volledig scherm
De vermeende verkrachting vond plaats in Gallipoli, helemaal in het zuiden van Italië. © Getty Images

Verdachten van verkrachting Belgische toeriste (20) in Italiaanse beachclub gaan wellicht vrijuit

Anderhalf jaar nadat een Belgische toeriste (20) bij de Italiaanse politie verklaarde dat ze was verkracht in de toiletten van een beachclub in Gallipoli, gaan de twee verdachten wellicht vrijuit. De rechtszaak dreigt geseponeerd te worden omdat het slachtoffer deze week niet opdaagde in de rechtbank van Lecce. Daar werd ze verwacht om haar beschuldigingen te bevestigen.

9 reacties

  • Karine Roeland

    5 maanden geleden
    overal hetzelfde liedje, als slachtoffer word je gestraft, daders gaan vrijuit.
  • Robert Boxtaele

    6 maanden geleden
    Ja, op die rechtbanken werken ze nog met de tam-tam hé. Van videoverbindingen hebben die nog nooit gehoord! En daarbij, is de aangifte op zich al niet voldoende als bevestiging? Waarom moet dat voor dat rechterke nóg eens gebeuren? Of hebben ze er op die manier op aangestuurd om die gastjes vrij te spreken, vermoedend dat het slachtoffer daarvoor toch niet zo ver zou reizen?
  • dirk govaerts

    6 maanden geleden
    als ze enkel moet komen om te bevestigen , dan zijn er andere middelen om dat te doen , Video verbinding hier op een rechtbank met advocaat en onafhankelijke rechter er bij ter controle identiteit .
  • Marco brilmans

    6 maanden geleden
    Anno 2023 en we keren precies terug naar de Middeleeuwen. Indien waarheid, zit het slachtoffer met een levenslang trauma en zijn de daders op vrije voeten. Omdat het slachtoffer niet op de zitting was? Zo zie je maar dat het menselijke aspect onderschikt is aan procedures en bureaucratie.
  • Patrick Vriends

    6 maanden geleden
    Schandalig typisch het gerecht overal hetzelfde .