Thomas Geyns

Drie tieners opgepakt voor vandalenstreken aan het clublokaal van de wipschieters in Tervuren

De politie heeft drie tieners opgepakt nadat ze het clublokaal van de schuttersvereniging in Tervuren hebben beklad. "Tussen 2013 en 2021 werden er geen wipschietingen meer gehouden. Sindsdien trekt de plek veel deugnieterij en vandalisme aan", zegt Thomas Geyns van de wipschuttersclub. 

Het lokaal van wipschuttersclub Sint Hubertus in Tervuren wordt sinds vorig jaar weer druk gebruikt. De club maakte een comeback nadat een aantal jongeren de handboog opnamen en de sport weer nieuw leven hebben ingeblazen. 

Deugnieterij

Maar tussen 2013 en 2021 werden er dus geen activiteiten georganiseerd in de club. “Het werd een plek waar je ongestoord deugnieterij kan uithalen, en een locatie die veel hangjongeren en vandalen aantrekt”, zegt Thomas Geyns van de wipschuttersclub.

“De gevels werden beklad en er wordt ook drugs gebruikt. Om vandalen af te schrikken plaatsten we een felle lamp die voor een afschrikeffect zorgt.” 

Maar de voorbije twee weken was het opnieuw prijs : “Aangezien we niet wipschieten in de winter, vinden er ook geen activiteiten plaats nu. Het is sneller donker, en de lamp die we gebruikten, is intussen ook kapot. Daardoor kregen de daders vrij spel”, zegt Thomas. "Er werden een heleboel nieuwe verftekeningen aangebracht op de rolluiken en deuren”, zegt Thomas.

Financiële gevolgen

De politie kon wel drie verdachten identificeren. "Het gaat om twee jongens uit Tervuren van 13 en 16 jaar en een 14-jarig meisje uit Wezembeek-Oppem. We stelden ook een proces-verbaal op”, klinkt het. 

De club vreest wel voor de financiële gevolgen. “Als de personen worden vervolgd, gaan we toch bekijken of we ons als club burgerlijke partij kunnen stellen. Dit kost ons sowieso geld, aangezien het niet goedkoop is om graffiti van de gevel af te halen.”

Meest gelezen