Burgemeester Johny De Raeve met Kim Swennen© Ingezonden

Kok ‘Kokkim’ op lijst van Open VLD: “geen fusies voor Zonhoven”

De lijst waarmee Open Vld Zonhoven volgend jaar naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt, wordt stilaan een straffe horecalijst. Na bekende uitbaatster Carine Donatz van het Martenhuys, heeft nu ook ‘Kokkim’ of Kim Swennen aangekondigd dat ze in de politiek stapt.

Toon Royackers

Kim heeft een eigen zaak in het centrum van Zonhoven, waar ze zelfbereide maaltijden verkoopt. “En ja, daar wordt ook wel eens over politiek gepraat. De mensen willen dan vooral dat de gemeente goed voor hen zorgt en nabij is. Zonhoven is nog een gemeente die dichtbij de mensen staat. Sommige politici in Brussel praten over grote fusies, maar zo wordt de afstand tussen overheid en burger alleen maar groter. Daar ben ik tegen. Ik wil me inzetten voor een bestuur en dienstverlening op mensenmaat,” zegt ze zelf.

“Dezelfde drive waarmee ze haar zaak runt, wil ze nu gebruiken om Zonhoven nog beter te maken. Kim heeft een authentiek engagement,” meent burgemeester Johny De Raeve (Open VLD). “Ze staat met haar twee voeten op de grond. Ze luistert naar de bezorgdheden van mensen omdat ze betrokken is. Door haar politiek te engageren, gaat ze daar nu mee aan de slag.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer