R4 in Sint-Denijs-Westrem lange tijd afgesloten door zwaar ongeval: voetganger (44) overleden die binnenring overstak

Dodelijk ongeval R4.© Het Nieuwsblad

Gent -

Op de R4 ter hoogte van Sint-Denijs-Westrem is woensdag een zwaar ongeval gebeurd. Een voetganger (44) die de binnenring overstak overleed ter plaatse. Politie en parket voeren een onderzoek, maar zeggen dat “de aanrijding onvermijdelijk was voor de bestuurders.”

Simon Dekaezemaker

De binnenring van de R4 in Sint-Denijs-Westrem was woensdagochtend lange tijd volledig afgesloten door een zwaar ongeval. Omstreeks 6.15 uur stak een voetganger de rijbaan van de R4 richting Zelzate over, ter hoogte van Sint-Denijs-Westrem. De voetganger werd geraakt door drie verschillende voertuigen die in de richting van Zelzate reden.

Het slachtoffer overleed ter plaatse. “Het gaat om een 44-jarige man zonder gekende woon- of verblijfplaats”, laat het Oost-Vlaams parket weten. De oorzaak en de omstandigheden van het ongeval worden onderzocht. Een verkeersdeskundige kwam ook ter plaatse. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een wanhoopsdaad.

Moeilijke ochtendspits

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. “Op basis van de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige kan er reeds meegedeeld worden dat de aanrijding voor de betrokken bestuurders onvoorzienbaar en onvermijdbaar was”, zegt het parket.

Door het ongeval verliep de ochtendspits in de buurt moeizaam. De R4 ter hoogte van het ongeval was tot woensdagmiddag afgesloten. “Het verkeer werd omgeleid via de N60 in Zwijnaarde”, zegt de politie. Ook voor fietsers was een tijdelijke omleiding voorzien. De politie vroeg op sociale media om indien mogelijk de omgeving te vermijden.

Wie met vragen zit over zelfmoord kan 24/7 terecht bij de zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813

© SD

© SD

Door het ongeval staat er een lange file op de R4 richting Zelzate© MDD

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen