Måneskin op de MTV Video Music Awards
AFP or licensors

Na Dua Lipa en Foo Fighters: Måneskin hoofdact op Rock Werchter 2024 op vrijdag

Rock Werchter heeft opnieuw een headliner bekendgemaakt. De Italiaanse rockband Måneskin is op vrijdag de hoofdact. Daarmee kennen we de derde hoofdact van Rock Werchter 2024, na Dua Lipa op zaterdag en Foo Fighters op zondag.

In 2022 maakten de rockers van Måneskin nog een passage op Rock Werchter. Toen ook al op het hoofdpodium, maar nu hebben ze het tot hoofdact van dat podium geschopt op de tweede dag van Rock Werchter 2024. 

Het grote succes van de vierkoppige band begon allemaal op het Eurovisiesongfestival van 2021, dat ze toen voor Italië wonnen met het nummer "Zitti e Buoni". Het duurde niet lang voor ze zowat de meest gehypete Europese rockband van het moment werden. 

Ondertussen heeft de band al meer dan 5,5 miljard streams op alle digitale platformen en meer dan 21 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. In 2023 waren ze ook genomineerd voor de Grammy's in de categorie Best New Artist.

BEKIJK - Rockband Måneskin in gesprek met VRT NWS in 2022:

Videospeler inladen...

Het viertal - Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi en Ethan Torchio - uit Rome straalt met hun outfits en excentriciteit heel wat rock-'n-roll uit. Als hun looks niet genoeg rock uitstralen, doen hun hits als "I wanna be your slave", "Supermodel" en hun laatste single "HONEY (ARE U COMING)" dat wel. 

In 2022 tourden ze heel Europa rond met hun "LOUD KIDS ON TOUR '22". Twee concerten in Vorst Nationaal waren in een mum van tijd uitverkocht. Ook op de Lokerse Feesten zouden ze het beste van zichzelf geven, maar een blessure van Ethan, de drummer, gooide toen roet in het eten.

Hoe dan ook werd de tournee een groot succes, want ze doopten die plots "LOUD KIDS TOUR GETS LOUDER" en maakten uiteindelijk zelfs enkele stops in de Verenigde Staten en Canada. 

Rock Werchter 2024 vindt plaats van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli. Op zaterdag is Dua Lipa de headliner. Op zondag sluit Foo Fighters het festival af. 

BEKIJK - De meest recente hit van Måneskin "HONEY (ARE U COMING?)":

Meest gelezen