Speurders zoeken getuigen en camerabeelden in onderzoek naar terreuraanslag Brussel

Omwille van het onderzoek naar de terreuraanslag die op 16 oktober plaatsvond aan het Saincteletteplein in Brussel, zijn de speurders op zoek naar getuigen van de feiten, en camerabeelden van de verdachte terwijl die zich verplaatste op de kleine Brusselse Ring, die maandag en tot dinsdagochtend 8 uur. Dat blijkt uit een opsporingsbericht dat woensdag verspreid werd.

lto
Bron: BELGA

Bij de terreuraanslag, op maandagavond 16 oktober aan het Saincteletteplein in Brussel, lieten twee Zweedse voetbalsupporters het leven, terwijl een derde zwaargewond raakte. De aanslag vond op maandagavond 16 oktober plaats, kort na 19 uur, aan het Saincteletteplein in het centrum van Brussel. De schutter, Abdesalem Lassoued, opende eerst het vuur op een taxi en vervolgens op de vluchtende passagiers van die taxi. Die passagiers vluchten de inkomhal van een gebouw in, maar Lassoued volgde hen, en schoot hen daar neer.

Na de schietpartij begon een klopjacht op de dader, die al kort na de feiten in een filmpje op sociale media de aanslag opeiste. Dinsdagochtend 17 oktober iets na 8 uur werd de man uiteindelijk neergeschoten in een drankgelegenheid in Schaarbeek. 

Omwille van het onderzoek is de politie nu op zoek naar camerabeelden, gsm’s dashcams, deurbelcamera’s of elke andere beeldopname van de terrorist die zich verplaatste op de kleine Brusselse Ring in de omgeving van het IJzerplein, het Zuidstation en het station van Schaarbeek tijdens de dag van maandag 16 oktober en dit tot en met dinsdag 17 oktober om 8 uur. Er wordt ook gevraagd aan de personen die getuige waren van dit feit of die de terrorist tegengekomen zijn tussen 16 en 17 oktober, en die nog niet verhoord werden, om zich te melden bij de onderzoekers.

Getuigen kunnen zich melden via het tipformulier op de website van de federale politie of via het gratis nummer 0800/30 300.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer