Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Peter Mertens en Jos D’Haese trekken PVDA-lijsten in Antwerpen: “Wij gaan voor de halvering van de lonen van parlementsleden”

Algemeen secretaris Peter Mertens wordt in 2024 PVDA-lijsttrekker voor de Kamer in Antwerpen. Fractieleider Jos D’Haese trekt de Antwerpse lijst voor het Vlaams Parlement. Dat heeft de partij woensdag bekendgemaakt op een persconferentie.

33 reacties

  • erik jagers

    5 maanden geleden
    Grapjassen. Nog nooit heb ik effectief een loonbriefje gezien van de communistische parlementsleden. Ze zeggen dat wel, maar ze krijgen letterijk evenveel als ieder ander parlementslid en hebben nog nooit een cent teruggestort. Waar gaat het geld dan heen? Op kosten van belastingbetaler onderhouden ze relatief het meeste personeel van alle partijen. Ze steken een half miljoen van ons belastinggeld in feestjes zoals manifiesta, onderhouden tig VZW's en ze kopen dikke Herenhuizen op onze kosten.
  • felicien rops

    5 maanden geleden
    Een miljonairstaks. Dat zal dan vooral zijn voor de hardwerkede Vlaming die enkele honderdduizenden heeft kunnen sparen. En dat geld is al X-maal belast geweest. De echte miljonairs - sommigen ook hardwerkend - zullen deze taks met gewiekste adviseurs weten te ontsnappen. Puur populisme dit voorstel.
  • Katia Mistianes

    5 maanden geleden
    We moeten anno 2023 een politiek kader vinden stussen kapitalisme en communisme. Griekse fikolofen spraken reeds over de verdeling van rijdom: dat het eerlijk moest zijn.
  • Marc Baeyens

    5 maanden geleden
    Ee 'ambitieus' project omdat ze weten dat regeren niet voor hen zal zijn, en ze dus de hemel op aarde kunnen beloven.
  • Jonny Van den Bruel

    5 maanden geleden
    Ze weigeren zelfs Poetins agressie in een zelfstandig land te veroordelen! Communisme staat voor ieder evenveel, of je nu keihard en lang werkt(e) of de hele dag gaat vissen met je dopgeld in je achterzak of in je zetel ligt, de 'miljonair' moet en zal jou sponsoren. PvdA? Nooit voor mij!