bibliotheek in Tongeren© Streetview

Rechtbank

Tongenaar riskeert 8 maanden cel omdat hij geslachtsdeel laat zien aan bibliotheek: “Hij was aan het masturberen”

Tongeren -

Een Tongerse man moet vrezen voor een opsluiting van acht maanden en een geldboete van 208 euro omdat hij in het openbaar masturbeerde voor de ogen van een vrouw. “Hij deed alsof hij de weg wilde vragen, maar opeens liet hij zijn geslachtsdeel zien.”

Shauni Deferm

De feiten vonden plaats op 8 juli van dit jaar aan cultureel centrum De Velinx in Tongeren. Een vrouw was onderweg naar de bibliotheek toen de man aangereden kwam, haar liet stoppen en deed alsof hij de weg wilde vragen. “Maar plots liet hij zijn geslachtsdeel zien. Dat is zeer verwerpelijk gedrag”, zo sprak de raadsman van de vrouw.

Volgens de Tongerse aanklager ging de man zelfs een stap verder. “Hij was aan het masturberen. Toen de vrouw de bibliotheek binnenliep en even later weer buiten kwam, begon hij opnieuw.” De procureur verwees ook naar het beladen strafblad van de man, waarop al dertien correctionele veroordelingen staan, en eiste een celstraf van acht maanden en een geldboete van 208 euro. Zelf kwam hij niet opdagen tijdens de behandeling van zijn zaak voor de correctionele rechtbank.

Vonnis volgt op 13 december. 

Archiefbeeld van de bibliotheek in Tongeren.© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer