Gouverneur Carl Decaluwé zei tijdens de persconferentie na het crisisoverleg dat het rampenplan tot vrijdagavond van kracht blijft door het doodtij dat er volgende week aankomt.
Volledig scherm
Gouverneur Carl Decaluwé zei tijdens de persconferentie na het crisisoverleg dat het rampenplan tot vrijdagavond van kracht blijft door het doodtij dat er volgende week aankomt. © GUS

LIVE WATEROVERLAST. Rampenplan blijft tot vrijdagavond van kracht door aankomend doodtij: “Structurele zakking van waterpeil noodzakelijk”

Het peil van de waterlopen in de Westhoek is na de regenval van maandag op verschillende plekken weer gestegen. Gelukkig zien de weersverwachtingen er de komende dagen gunstig uit. De algemene daling van het waterpeil zal zich daarom doorzetten. Het provinciaal rampenplan blijft evenwel tot vrijdagavond van kracht. Dat meldde provinciegouverneur Carl Decaluwé (CD&V) na het crisisoverleg deze middag in Diksmuide. “Volgende week wordt doodtij verwacht en daarom kan er momenteel geen waterlozing plaatsvinden.”

  1. Wodka, speed, slaappillen en obsessie voor schaamhaar: hoe ex-gitarist van Praga Khan (57) de vrouwen in zijn leven kwelde
    PREMIUM

    Wodka, speed, slaappil­len en obsessie voor schaamhaar: hoe ex-gitarist van Praga Khan (57) de vrouwen in zijn leven kwelde

    Erhan K. (57), producer en ex-gitarist van elektrobands Lords of Acid en Praga Khan, gaat - tenzij beroep volgt - voortaan door het leven met een zwaar beladen strafblad. Het is een weerspiegeling van een al even turbulent liefdesleven vol seks, drugs en rock-’n-roll, maar ook een van verkrachtingen, aanrandingen en het onmenselijk behandelen van zijn ex-partners. “Hij is een moordmachine”, sms’te één van hen vier jaar geleden naar vriendinnen. “Het ging mij niet om die vier centimeter schaamhaar”, verdedigde K. zich. Het relaas van een veertig pagina’s tellend vonnis.
    Leuven, Scherpenheuvel-Zichem
  2. Rechter spreekt jonge vader van vijf (30) vrij van verkrachting minnares: “Hij wilde er een punt achter zetten. Toen zijn bij háár de stoppen doorgeslagen”
    PREMIUM
    Update

    Rechter spreekt jonge vader van vijf (30) vrij van verkrach­ting minnares: “Hij wilde er een punt achter zetten. Toen zijn bij háár de stoppen doorgesla­gen”

    Een jonge vader van vijf uit Kortrijk riskeerde vier jaar cel voor verkrachting, maar is nu vrijgesproken. Onderzoek toonde aan dat de man op het moment van de feiten niet eens op de plaats delict was. “In zedenzaken gaat het vaak om woord tegen woord en daarom is grondig onderzoek cruciaal”, zegt advocaat Thomas Gillis. Het vermeende slachtoffer speelde daarbij een bedenkelijke rol. “Met wie heeft ze bijvoorbeeld die nacht nog drié kwartier lang gebeld? Er zijn bij ons véél alarmbellen afgegaan.”
    Menen, Kortrijk