Archiefbeeld: de Kamer.
Volledig scherm
Archiefbeeld: de Kamer. © Photo News

“Onbegrijpelijk en schandalig”: de Kamer weigert beelden van bloedbad van 7 oktober te bekijken

Het zijn verschrikkelijke beelden, maar de wereld moet de gruwel die Hamas heeft aangericht op 7 oktober zien, zo vinden de Israëlische autoriteiten. De 43 minuten durende film is al vertoond in verschillende parlementen, maar dus niet in het federaal parlement. “De Conferentie van voorzitters van de Kamer (onder meer bestaande uit alle fractievoorzitters, red.) is niet tot een consensus gekomen”, meldt Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS) op X. Meerdere parlementsleden reageren verbijsterd. Een verontwaardigde MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zegt dat zijn partij het initiatief zal nemen om de film te vertonen in een vergaderzaal van het parlement. “Een parlementariër heeft immers de taak om standpunten in te nemen op basis van de breedst mogelijke informatie.”

42 reacties

  • Willy van craen

    6 maanden geleden
    Voor de zittende leden worden ze door de film gestoord om hun berichten te lezen. Echter toch om mooi moment om hun ogen verder de sluiten en in te dompelen. Verantwoordelijkheid ontlopen is hun visie.
  • Marcel naessens

    6 maanden geleden
    onze politiek is een waar circus,enkele waalse sossen en communisten kunnen bepalen wat ons parlement mag zien;Utopisch!Bouchez heeft gelijk,vertonen in zaal en alle parlementariers op vrijwillige basis laten kijken.De ondemocratische roden die niet willen of mogen komen met naam aan de kaak stellen.
  • vanaeken jokke

    6 maanden geleden
    Het is ver gekomen PS en pvda beslissen wat er mag gebeuren in de kamer. Confederalisme hopelijk in 2024 dat de PS zijn plan trekt met pvda.
  • Vera Bres

    6 maanden geleden
    Ik ben beschaamd om op Aarde de wonen!
  • Frank Louman

    6 maanden geleden
    De beelden laten zien met hoeveel plezier Hamas militanten babies en vrouwen vermoorden en verkrachten en zijn bodycam beelden van Hamas zelf. Zonder de Hamas aktie op 7 oktober was er al dit lijden niet.