Jonge Rode Duivels starten EK-kwalificatieronde met gelijkspel tegen Slovenië

De nationale voetbalploeg voor mannen onder 19 jaar heeft in zijn eerste groepswedstrijd in de kwalificatieronde voor het EK van 2024 in Noord-Ierland de punten gedeeld met Slovenië. Het treffen in het Albanese Rrogozhinë eindigde woensdagmiddag op 1-1.

Bron: BELGA

Jaka Cuber Potocnik zette Slovenië op een strafschop kort na de pauze op voorsprong. Lars Montegnies (65.) die speelt voor de RSCA Futures en in het tussenseizoen overkwam van KV Kortrijk, sleepte (via tegenstander Arjan Malic) voor de troepen van Wesley Sonck de puntendeling uit de brand.

De jonge Rode Duivels spelen zaterdag in hun groep in Elbasan nog tegen thuisland Albanië, dat deze poule organiseert. Dinsdag volgt het derde en laatste groepsduel tegen Ierland, opnieuw in Rrogozhinë.

De kwalificatieronde telt dertien groepen, waarvan telkens de top twee doorstoot naar de eliteronde, net als de beste derde over alle groepen heen. Portugal is op basis van zijn ranking al zeker van een plek in de eliteronde. Het EK is in de zomer van volgend jaar (15-28 juli) voorzien in Noord-Ierland. Er nemen acht landen deel: de zeven groepswinnaars van de eliteronde en Noord-Ierland, dat als organisator al zeker van zijn ticket is.