Frederik Laeremans.© Frank Abbeloos

Superbeton legt boeken neer, faillissement is onvermijdelijk

Aarschot -

De ondernemingsrechtbank in Leuven oordeelt donderdagnamiddag over het faillissement van Superbeton, de Aarschotse wegenbouwer die tot voor kort toebehoorde aan de gekende ondernemer Frederik Laeremans.

Kurt Meers

De Limburgse ondernemer Michel Coumans, die Superbeton afgelopen zomer had overgenomen, stelde vast dat er te veel lijken uit de kast zijn gevallen om de continuïteit van het bedrijf te verzekeren. Daarom werden de boeken neergelegd en is het faillissement onafwendbaar.

LEES OOK. Ondernemer Frederik Laeremans uit ‘The sky is the limit’ verkoopt bedrijf: “9 kilo afgevallen door de stress”

Afgelopen zomer bereikte Frederik Laeremans, ook gekend van het tv-programma The Sky is the Limit, een akkoord over de verkoop van zijn bedrijf Superbeton. Naar eigen zeggen was hij de aanhoudende strijd beu tegen een aantal economische tegenslagen. De ondernemer was diep in het rood gegaan en had in het kader van de WCO-regeling, bescherming tegen zijn schuldeisers afgedwongen.

De overnemer van Superbeton was Michiel Coumans, een Limburgse ondernemer die de handschoen wilde opnemen om de wegenbouwer uit het slop te halen. “Gezien de complexe situatie hadden we een gespecialiseerde firma uit Antwerpen gevraagd om de gerechtelijke reorganisatie verder te begeleiden”, vertelt Coumans. “Aan de hand van de beschikbare gegevens werd een realistische cashplanning opgemaakt om een turnaround te realiseren.

Brandjes blussen

“Maar al snel is gebleken dat er toch een aantal onaangename addertjes onder het gras zaten”, gaat Coumans verder. “We moesten constant achter de feiten aanlopen om nieuwe brandjes te blussen. En dat was ook zeer demotiverend voor het personeel. Zonder in detail te treden, kunnen we zeggen dat we ondanks alle voorzorgen, stevig om de tuin zijn geleid en het kalf in feite al bij voorbaat was verdronken. Met nefaste gevolgen, want we konden de cashplanning niet meer volgen en waren genoodzaakt om de boeken neer te leggen.”

Donderdag om 15 uur staat in Leuven de zitting op de agenda waarin wordt geoordeeld over het faillissement van Superbeton. De andere bedrijven van Michiel Coumans zijn niet in het faillissement betrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer