Themabeeld.© GettyImages

Jonge Truienaar (20) krijgt 24 maanden cel met uitstel voor drugsfeiten en geweld tegen liefjes

Een 20-jarige man uit Sint-Truiden is door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel en een boete van 8.000 euro voor het bezit van cocaïne en cannabis. De man maakte zich ook schuldig aan geweld tegen twee vriendinnen en een jongeman. Hiervoor kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar.

gn
Bron: BELGA

De beklaagde liet zich intussen voor zijn problematiek door een instelling begeleiden. Hij kan van het uitstel voor de twee celstraffen en de boete genieten indien hij voorwaarden naleeft, zoals afkicken, een gedragstraining volgen voor zijn agressie en een zinvolle dagbesteding hebben. 

Op 24 juli 2022 had hij vijf gram hasj en zes gram cannabis op zak. Op 21 augustus 2022 ging het om bijna 8 gram cannabis. Op 3 augustus 2023 liep hij tegen de lamp met vijf gripzakjes coke. 

Op 10 augustus 2022 gooide hij een flesje bier in het gezicht van een jongeman die aan het linkeroog gekwetst raakte en een snee opliep. Aan het station van Sint-Truiden mishandelde hij op 29 oktober 2022 een 17-jarige vriendin. Het meisje had een hersenschudding en gekneusde ribben en builen op het hoofd opgelopen. Hij had haar met een gsm op het hoofd geslagen. Hij pakte op 31 januari 2023 de gsm van een andere vijftienjarig liefje af en sloeg met het toestel tegen haar neus met een neusbreuk tot gevolg. Op 23 februari 2023 sloeg hij een fles allesreiniger stuk op haar rug na eerst ermee in haar gezicht gespoten te hebben en over haar te hebben uitgegooid. Tot slot bedreigde hij een van de twee vriendinnen door te zeggen dat hij haar en haar zoontje zou kapot stampen als ze nog eens zijn pad zouden kruisen. 

De rechtbank was van oordeel dat de beklaagde kansen kan krijgen om zijn leven intussen een andere wending te geven. Zo heeft hij zicht op tewerkstelling en is hij bezig om zijn druggebruik af te bouwen en stop te zetten. Hij raakte op het slechte pad nadat hij zijn studies niet beëindigd had en op jonge leeftijd van huis was weggegaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer