© AFP

Opvallend: ex-doelman Petr Cech van de Premier League naar Elite League in het ijshockey

Een opvallende move voor Petr Cech. De oud-doelman ging na zijn voetbalcarrière aan de slag als ijshockeyer. Hij wordt nu gehuurd door Belfast Giants in de hoogste competitie van het Verenigd Koninkrijk.

De 41-jarige Cech is op dit moment actief voor Oxford City Stars in de National Ice Hockey League. Dat is de op een na hoogste competitie. Eerder dit jaar droeg Cech al het shirt van de Giants in een wedstrijd voor het goede doel. Dat leverde meer dan 65.000 Engelse pond op. Het doel was dat men ijshockey kon blijven spelen in Oekraïne, ondanks de oorlog met Rusland.

Na zijn voetbalcarrière, waarin hij meer dan 330 wedstrijden voor Chelsea en Arsenal speelde, begon Cech ijshockey te spelen bij Guildford Phoenix. De Tsjech bleek talent te hebben en werkte zich de laatste jaren via Chelmsford Chieftains en Oxford City Stars op naar de hoogste competitie in het Verenigd Koninkrijk. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(VVA)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer