Beobank verhoogt de rente

© Belga

Beobank verhoogt vanaf 1 december de rentevoeten op haar spaarrekeningen. Dat meldt de bank woensdag.

Voor de klassieke spaarrekening gaat het louter om een verhoging van de getrouwheidspremie met 0,1 procent.

Voor de jongerenspaarrekening (tot en met 26 jaar) ligt dat anders. Daar verhoogt Beobank de basisrente van 0,25 procent naar 0,40 procent en de getrouwheidspremie van 0,75 procent naar 1,70 procent. De potentiële opbrengst van een ‘Step Up spaarrekening’, waarbij klanten maandelijks maximaal 750 euro kunnen sparen, komt zelfs boven de 3 procent uit.

Voor die Step Up spaarrekening stijgt de basisrentevoet van 0,40 procent naar 1,25 procent en de getrouwheidspremie van 1,10 procent naar 1,85 procent.

Op de klassieke spaarrekening blijft de basisrentevoet behouden op 0,45 procent en stijgt de getrouwheidspremie van 0,45 procent naar 0,55 procent.

De basisrente wordt gegeven voor elke dag dat een bedrag op de rekening staat. De getrouwheidspremie komt daar bovenop voor geld dat een jaar lang wordt behouden.

Beobank hanteert geen openings- of sluitingskosten voor de spaarrekeningen. Voor alle gereglementeerde spaarrekeningen, met uitzondering van de jongerenspaarrekening, worden wel jaarlijkse beheerskosten van 15 euro aangerekend.

Als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, kunnen die jaarlijkse beheerskosten wegvallen.

Lees ook:

Partner Content