Heftige beelden tonen hoe voorbijgangers het gezin in Hoei proberen te redden uit brandend huis: “Spring uit het raam!”

Er is een heftige video van de brand in Hoei opgedoken waarbij zes personen van eenzelfde gezin het leven lieten. Vier vrienden die passeerden met hun auto probeerden met twee brandblussers de vlammenzee nog te lijf te gaan.

Dirk Coosemans
Bron: Eigen berichtgeving

LEES OOK. Martine, Robert en hun vier dochters komen samen om in woningbrand in Hoei: “Dit is een vernietigende klap”

Isa Konkurkhanov, en drie vrienden Anis, Zelimkhan en Malik waren net in de straat met hun auto toen het vuur om zich heen greep. “We stapten uit en konden de deur van het huis nog openmaken. Maar de vlammen sloegen naar buiten. Twee keer hebben we geprobeerd het huis binnen te gaan maar de hitte was gewoon te verschroeiend”.

De mannen pakten hun brandblussers en probeerden de brand te blussen, maar zonder succes. “Binnen hoorden we plots een vrouwenstem roepen, om hulp. We hoopten dat ze buiten zou raken en riepen naar haar en de anderen dat ze uit het raam moesten springen. Maar dan bleef het stil. We hebben dat koppel en hun vier kindjes niet kunnen redden. Dat doet pijn”, aldus Isa, van Tsjetsjeense afkomst. “We wilden zo graag, maar de hitte was te verschroeiend. Je kon niet op vier meter van het huis komen zonder dat je kleren in brand zouden vliegen”.

De brand brak afgelopen nacht rond 23.50 uit en kostte het leven aan Robert, zijn vrouw Martine en hun vier dochters, allen tussen de 6 en 15 jaar. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

LEES OOK. “Voor brandveiligheid komt het altijd op deze factor aan”: waarom brandweer in Hoei zes doden bij woningbrand bijna niet kon voorkomen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen