Archiefbeeld van de derby tussen Heusden-Zolder en Lommel.© Karel Hemerijckx

RUGBY

“Naast het veld zijn we vrienden, op het veld is het oorlog”: Zolderse coach zet spelers op scherp voor rugby-derby tegen Lommel

HEUSDEN-ZOLDER -

Komende zondag staan de mannen van RC9 Heusden-Zolder vanaf 15 uur oog in oog met hun rivalen en rechtstreekse concurrenten van RC Murphy’s Lommel. Beide Limburgse ploegen zijn nog ongeslagen in de Regionale 2 van Rugby Vlaanderen. Het belooft dus een partij op het scherpst van de snee te worden.

Jeroen Fissette

Vijf wedstrijden gespeeld, vijf wedstrijden gewonnen. RC9 Heusden-Zolder staat tegen de eigen verwachtingen in knap aan de leiding. “Tja, we zijn nochtans als underdog aan de competitie begonnen en hadden zeker geen titelambities”, laat coach Frederik Jacobs weten. De competitieleider is dan ook niet van plan om die ongeslagen status zondag zomaar te grabbel te gooien in de Limburgse derby. “We stellen ook vast dat het momenteel wel lekker loopt. Het is dan ook zaak om het ijzer te smeden als het heet is en vol door te zetten.”

Jeugd

Dat RC9 net nu aan de leiding staat is volgens de coach geen toeval. “Deze club heeft zes jaar geleden volop de kaart van de jeugd getrokken. Die jongens zijn nu doorgegroeid tot bij de senioren en hebben ondertussen ook al de nodige ervaring opgedaan. Daar plukken we de vruchten van.”

Toch wil Jacobs niet te hoog van de toren blazen. “We moeten voorzichtig blijven. De competitie is nog maar net begonnen en blessures heb je ook niet altijd in de hand. Maar we moeten wel genieten van dit moment. Te beginnen in deze derby. We kennen onze tegenstander natuurlijk al lang. Naast het veld zijn we vrienden, maar op het veld is het oorlog. Dat is eigen aan rugby. We kijken er in ieder geval enorm naar uit. Het is plezant dat onze rechtstreekse concurrent ook een Limburgse ploeg is.”

Met Ambiorix Tongeren en RC Hasselt zitten er trouwens nog twee Limburgse clubs in dezelfde reeks. “Dat is leuk want zo staan er veel derby’s op het programma. Zondag zetten we alvast alles op alles”, verzekert Jacobs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer