Vliegen? Guido Dumarey bezoekt al zijn Europese fabrieken liever met zijn Porsche, waarmee hij gemiddeld 120.000 km per jaar afhaspelt. Links zijn vorige exemplaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Vliegen? Guido Dumarey bezoekt al zijn Europese fabrieken liever met zijn Porsche, waarmee hij gemiddeld 120.000 km per jaar afhaspelt. Links zijn vorige exemplaar. © RV / Foto Belga

Vliegen? Hij rijdt liever naar zijn Europese fabrieken met de Porsche. Wie is selfmade man Guido Dumarey, de man die hoger beboet werd wegens zijn rijkdom?

Guido Dumarey (64) mag volgens een Gentse rechter dan wel een “hardleerse crimineel” zijn, hij is met zijn vermogen van 700 miljoen bovenal een selfmade man die uitgroeide tot één van de rijkste mensen in ons land. In heel Europa bezit hij fabrieken in auto-onderdelen en versnellingsbakken. Portret van een - zachtjes uitgedrukt - flamboyante zakenman: “Ze mogen mijn as uitstrooien op de parking van mijn bedrijf. Maar ik hoop wel dat het de dag nadien regent, zodat die parking weer snel proper is.”

61 reacties

  • jacques kloppert

    2 maanden geleden
    Dat is nu een man naar wie ik opkijk.Hij weet wat hij wil en heeft altyd een doel!
  • jos meurrens

    6 maanden geleden
    Als je 120000 km per jaar doet. Is het ergens begrijpelijk dat je meer boetes kan oplopen dan iemand met 10000 km per jaar
  • Jos Boesmans

    6 maanden geleden
    Als een privévliegtuig 15 000 Euro per dag kost dan neem je de Porsche en riskeer je 1000 Euro boete. Sommigen vinden het normaal dat iemand waarvoor 1000 Euro niks betekent , zo snel mag rijden als hij wil ! Zielig !
  • Roger Willems

    6 maanden geleden
    In Finland is het de normaalste zaak van de wereld dat de boete in verhouding is met je inkomen. En dat is dan het land waar de mensen het gelukkigst zijn!
  • Karel Mens

    6 maanden geleden
    dat is discriminatie - iedereen is gelijk voor de wet - ongeacht zijn inkomen - dus volgens die rechter moet ik niets betalen - ik heb geen inkomen