(archiefbeeld)
Volledig scherm
(archiefbeeld) © Carmen Schelkens

Politiechefs merken toename van groepsgeweld tegen hulpverleners en personeel openbaar vervoer

De korpschefs van de Vlaamse en Brusselse politiezones merken een stevige toename van geweld tegen beroepen van algemeen belang, en dan in het bijzonder tegen politiepersoneel, hulpverleners en personeel van het openbaar vervoer. Maar ook geweld door jongerengroepen, hooliganisme en geweld door georganiseerde misdaadgroepen nemen toe. Dat blijkt uit een rapport van het Vlaams Vredesinstituut, waarbij ruim driekwart van de Vlaamse en Brusselse politiezones een vragenlijst beantwoordde.

10 reacties

  • Erik Bervoets

    5 maanden geleden
    Merken de korpschefs dat nu al op? Is al jaren en jaren aan de gang. Stuur die chefs eens mee op interventie.
  • johan van Oevelen

    5 maanden geleden
    richt de rijkswacht terug op, met dezelfde bevoegdheden als toen. Zal rap gedaan zijn. Of nog beter, zoals al aangehaald, geef de politie terug de bevoegdheden van toen. Echt waar, ipv wetten te blijven maken op wetten, controleer op die wetten. Sensibiliseren helpt niet maar, anders reed er niemand meer onder invloed (hoeveel jaar sensibiliseren we dat al)
  • Gerard Braeckmans

    5 maanden geleden
    Als men een buschauffeur of een ambulancier op zijn gezicht slaat zou de rechter een jaar cel moeten geven. De volgende krijgt drie jaar. Het zal rap gedaan zijn. Met een werkstraf van 20 uur lachen ze.
  • Jacques Van de Velde

    5 maanden geleden
    agressie tegen hulpverleners veel strenger straffen als nu het geval! wie heeft de moed om daarvoor een wetsvoorstel in te dienen. financieel pluimen en gevangenisstraffen.
  • Ivan .Vanmechelen

    5 maanden geleden
    De overheid heeft jaren lang wind gezaaid. De bevolking zal de storm oogsten. Helaas.