Stad Brussel garandeert dat er zondag in Koning Boudewijnstadion kan worden gespeeld

“Zondag kunnen de Rode Duivels wèl in het Koning Boudewijnstadion spelen.” Dat zegt Pierre Clam, woordvoerder van de Brusselse sportdienst, over de match van zondag tegen Azerbeidzjan (18u). Woensdag moest België-Servië in extremis in Leuven worden afgewerkt omdat de Stad Brussel niet had ingegrepen om het veld in het stadion zo droog mogelijk te houden.

Ludo Vandewalle

Nu blijken ze wakker geworden. Vanaf donderdagochtend zes uur waren werkmannen in de weer om het veld met levensgrote zeilen af te dekken. Zeilen die ze hadden geleend van RSC Anderlecht. “Omdat er deze ochtend weer regen werd verwacht, zijn we zo vroeg begonnen”, aldus nog Clam.

“Als de wedstrijd hier woensdag was doorgegaan, had de wedstrijd zondag misschien niet in dit stadion kunnen worden gespeeld. Dan had het veld er te slecht bij gelegen. Nu is het gras in perfecte staat. Zondag zal de grond hier helemaal droog zijn. Er kan zonder probleem worden gespeeld.”

De wedstrijd haalde op VTM overigens 520.00 kijkers. Dat is veel minder dan de meer dan 800.000 kijkers die in maart naar Duitsland-België keken, ook een oefenwedstrijd. Het is ook slechts een fractie meer dan de 494.000 kijkers op het Franstalige RTBf uit het kleinere landsgedeelte. Van de andere wedstrijden van de Rode Duivels onder Domenico Tedesco werd alleen Azerbeidzjan-België, op 9 september uitgezonden op een zonnige zaterdagnamiddag, nog minder bekeken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.