archiefbeeld ter illustratie

Brusselse politie rolt bende op die Jubelpark onveilig maakte

De politiezone Brussel hoofdstad Elsene heeft in samenwerking met de politiezone Montgomery een bende opgerold die het gemunt had op wandelaars in het Jubelpark. Er zijn tien mensen opgepakt.

De bende was actief sinds begin september in het park.  De leden belaagden hun slachtoffers vaak in groep. De wandelaars moesten dan waardevolle spullen en hun bankkaarten afgeven. Met die kaarten haalde de bende vervolgens geld af. Sommige slachtoffers werden bedreigd met het mes op de keel, anderen kregen dan weer vuistslagen in het aangezicht.

Beide politiezones konden dankzij speurwerk een reeks verdachten identificeren. Toen de hele bende in kaart was gebracht, hield de politie in de week van zes november diverse huiszoekingen. Daarbij werden tien verdachten opgepakt, zowel minderjarigen als meerderjarigen.

De tien verdachten zijn ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. De vijf meerderjarigen zijn door de onderzoeksrechter allemaal aangehouden. De vijf minderjarigen werden dan weer ter beschikking gesteld van een jeugdrechter. Die besliste om vier verdachten in een gesloten instelling te plaatsen en één in een open instelling. Bijkomend onderzoek moet uitwijzen of de bendeleden ook in aanmerking komen voor eerdere feiten.

 

Meest gelezen