De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © dpa/picture alliance via Getty I

Poetins oorlogseconomie blijft fors groeien ondanks westerse sancties

De economie van Rusland is in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw gegroeid ondanks de harde westerse sancties tegen het land om de oorlog in Oekraïne. Volgens het Russische statistiekbureau Rosstat bedroeg de groei 5,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat is het hoogste groeicijfer sinds eind 2021 - toen de economie herstelde van de coronapandemie - en meer dan verwacht.

10 reacties

  • John Stahl

    5 maanden geleden
    De Roebel staat mischien zwak, maar de economie is met 6% gestegen. Om de inflatie tegen te gaan heeft de Russische centrale bank de rente opgetrokken tot 15%. In tegenstelling tot de ECB pakken de Russen het probleem onmiddelijk sterk aan. Daar brengt uw spaargeld tenminste nog iet op. Wij hebben een hoge inflatie en stagnerende economie = Stagflatie.
  • John De venter

    5 maanden geleden
    Volgens het IMF groeit de Russische economie. Het lijkt wel alsof elk Europees sanctiepakket voor meer groei zorgt, en het 12de! sanctiepakket is bijna klaar.
  • Gino Denil

    5 maanden geleden
    Volgens het IMF krimpt de Russische economie, daalt de uitvoer en stijgt de invoer. Volgens de Russen groeit hun economie.
  • dirk maes

    5 maanden geleden
    Volgens de Russen! Wie gelooft er nu 1 woord van wat ze zeggen?
  • Walter Van Criekinge

    5 maanden geleden
    Sinds wanneer is oorlogseconomie een economische groei? Welke meerwaarde geeft die? Bommen en granaten om af te schieten.