Rechterrijstrook Zelzatetunnel richting Knokke afgesloten door waterschade

In Zelzate is de rechterrijstrook afgesloten in de Zelzatetunnel op de E34 in de richting van Knokke. De waterdruk op de voegen is door het regenweer verhoogd. Daarom is het niet meer veilig voor automobilisten. Dit weekend wordt de schade hersteld en zal de Zelzatetunnel richting kust volledig afgesloten worden.

De rechterrijstrook van de tunnel onder het kanaal Gent-Terneuzen in Zelzate is een dag vroeger dan gepland afgesloten voor het verkeer. Dat komt door waterschade. "De waterdruk op de voegen is door het overvloedige regenweer verhoogd, daarom heeft het wegdek nog meer schade opgelopen", meldt woordvoerder Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen.

"Door de regen is de schade nu zo groot dat we de rijstrook deze ochtend al moesten afsluiten uit veiligheid voor de automobilisten", gaat hij verder. "Er stonden al eerder herstellingswerken gepland, die gingen dit weekend plaatsvinden." Voorlopig blijft er één rijstrook beperkt richting kust, vanaf morgenavond wordt de volledige tunnel richting Knokke afgesloten tot maandag.

Wie naar Antwerpen moet, zal geen hinder ondervinden.

Meest gelezen