De rechtbank in de Maltese hoofdstad Valletta .© Shutterstock

Belgische jongeren die op Malta studente (17) zouden hebben verkracht, vrij op borgtocht

Valletta -

Vier Belgische jongeren die op Malta beschuldigd worden van de verkrachting van een 17-jarige Française, zijn vanmorgen na vier maanden cel op borgtocht vrijgelaten in afwachting van hun proces. Ze moeten tot zolang wel op Malta blijven.

Cedric Lagast
Bron: Malta Today

Vijf jongeren werden op maandag 3 juli opgepakt op de luchthaven van Malta, vlak voor ze met het vliegtuig naar België zouden terugkeren. Een 17-jarige Française en een 16-jarige Zwitserse toerist hadden aan de Maltese politie verteld dat ze door het vijftal op zaterdag mishandeld waren. Het meisje zou verkracht geweest zijn door één van hen.

LEES OOK. Terwijl de ene zijn ex verkrachtte, filmden zijn vrienden alles en martelden ze 16-jarige: vijf Belgische jongeren zorgen voor nachtmerrie

Het duo was de vijf Belgen die zaterdagnacht tegengekomen bij een avondje stappen in de uitgaansbuurt Gianpula Village. Volgens de verklaringen van de slachtoffers zou het vijftal hen zonder reden aangevallen hebben. De twee werden in een taxi geduwd, en meegenomen naar een appartement in Sliema.

Na hun arrestatie werden de vijf ondervraagd door de Maltese politie. Eén 17-jarige verdachte die de mishandeling toegaf, kreeg een voorwaardelijke straf en werd vrijgelaten.

Borgtocht

De vier anderen – twee mannen van 20 jaar oud, een 18-jarige vriend, en een 17-jarige verdachte – zaten sindsdien in de Maltese cel.

LEES OOK. Belgische jongeren die op Malta studente (17) zouden verkracht hebben, willen proces thuis met enkelband afwachten

De rechtbank in Malta besliste op donderdagochtend dat de vier Belgen de gevangenis op borgtocht kunnen verlaten, zo meldt de krant Malta Today. Ze moeten daarvoor elk een individuele borgsom van 65.000 euro neerleggen en hun Belgisch paspoort afgeven. Ze moeten in afwachting van hun proces op Malta blijven, een vast adres hebben in Msida, en ze moeten een avondklok respecteren.

LEES OOK. Profclub ontslaat jonge Rode Duivel die samen met vrienden beschuldigd werd van mishandeling en verkrachting op Malta

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer