Conner Rousseau tijdens zijn persconferentie op 5 oktober in café ‘t Hemelrijk in Sint-Niklaas. / Politicoloog Carl Devos (UGent).
Volledig scherm
PREMIUM
Conner Rousseau tijdens zijn persconferentie op 5 oktober in café ‘t Hemelrijk in Sint-Niklaas. / Politicoloog Carl Devos (UGent). © BELGA / Joel Hoylaerts / Photonews

“Als een Vlaams Belanger zoiets zei, was het kot te klein voor Vooruit”: Carl Devos over nieuwe gelekte uitspraken Conner Rousseau

HLN bracht eerder aan het licht hoe Conner Rousseau op café in Sint-Niklaas racistische ‘zattemansklap’ verkocht over de Romagemeenschap. Nu brengt ‘Het Nieuwsblad’ nieuwe details naar buiten. Zijn uitspraken waren nog forser. Welke impact heeft dat op Vooruit? Kan Rousseau nog aanblijven als voorzitter? Carl Devos analyseert: “Als Tom Van Grieken zich zat drinkt, krijgt hij toch ook geen carte blanche?”

241 reacties

  • Dick De Zeure

    5 maanden geleden
    Mochten dergelijke uitspraken door een VB'er gedaan zijn dan zou een lange gevangenisstraf op water en brood nog te mild zijn voor Vooruit. Deze avond is er partijbureau en zullen we het ware gezicht van de sossen leren kennen, gaan ze voor geloofwaardigheid en zetten ze Rousseau uit de partij of kiezen ze voor de totale hypocrisie en houden ze hun stemmenkanon aan boord? Ik ben benieuwd.
  • Matthias Verbeure

    5 maanden geleden
    Man man man, de geloofwaardigheid van de Belgische politiek... voor zover men het nog politiek kan noemen. Heeft men eigenlijk nog politiekers nodig nu alles digitaal gestemt kan worden. Laat ieder geintresseerde Belgische burger zelf stemmen op bepaalde standpunten. Nieuwe nodige onderwerpen kunnen ook door ons aangemaakt worden. Het bespaart een heleboel belastingen uit vanwege oa die betaalde bovengemiddelde lonen die vernietigd kunnen worden. Ook geen dure parlementskamers enzo nodig.
  • Marlene De Smedt

    5 maanden geleden
    Peter Van Endert, De Croo kan Rousseau niet ontslaan. De Croo maakt deel uit van een andere partij en kan hem als voorzitter onmogelijk ontslaan. Als U bedoelt uit het parlement dan kan hij dat ook niet want Rousseau zit in het Vlaams parlement en De Croo leidt de Federale (Belgische) regering. In de Vlaamse regering gaat dat ook zomaar niet. Dan moet eerst zijn parlementaire onschendbaarheid opgeheven worden door een meerderheid (gelukkig maar) van de Vlaamse parlementsleden.
  • Guido Vannut

    5 maanden geleden
    Voorzitter van welke politieke partij ook is dit voorzichtig uitgedrukt onwaardig! Afvoeren zo een voorzitter.
  • rik vanden bussche

    5 maanden geleden
    Bij veel grote bedrijven word je onmiddellijk ontslagen na zulke uitspraken !