© if

Schoenen

Bristol kampt met personeelstekort in Nederland

Beringen -

De schoenenketen Bristol, met hoofdkwartier in Beringen, kampt met personeelstekorten in een aantal winkels in Nederland. De openingstijden zijn aangepast, sommige winkels blijven dicht. “Van tijdelijke aard. In België zijn er geen problemen,” zegt CEO Elise Vanaudenhove van Bristol.

Belga

Elise Vanaudenhove.© Boumediene Belbachir

De Nederlandse zender RTL Nieuws meldde dat sommige Bristol-winkels in Nederland aangepaste openingstijden hebben gekregen of soms zelfs helemaal dicht zijn, wegens personeelstekorten. Dat is volgens de zender het geval in onder meer Utrecht, Woerden en Den Haag.

“De personeelstekorten zijn een tijdelijke situatie waar een groot deel van de Nederlandse retail mee geconfronteerd wordt”, zegt de CEO. “De spanning op de arbeidsmarkt is zich ondertussen aan het oplossen en zo ook ons personeelstekort.” Volgens haar valt de impact op de omzet mee, “omdat het maar over een paar winkels gaat die we occasioneel voor korte tijd hebben moeten sluiten”.

In België heeft de keten naar eigen zeggen geen gelijkaardige problemen. Bristol heeft zowat 120 winkels in België en 80 in Nederland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer