Jelle Houwen

Trac­tor met aanhangwagen vol kasseien botst met auto in Nieuwpoort

In Nieuwpoort is de aanhangwagen van een tractor op een auto terechtgekomen. De aanhangwagen vol kasseien kantelde in een bocht en vernielde een wagen die aan de verkeerslichten stond te wachten. In de wagen zat nog een koppel. Ze zijn naar het ziekenhuis gevoerd, maar ze zijn niet zwaargewond.

Het ongeval gebeurde rond 14 uur in de Pelikaanstraat in Nieuwpoort. Een tractor kwam met een aanhangwagen gevuld met kasseien vanuit de Kinderlaan om richting de stad te rijden. Waarschijnlijk paste de chauffeur zijn snelheid niet aan, waardoor de lading kasseien is beginnen schuiven.

De zware aanhangwagen kantelde en belandde op een auto die stond te wachten aan de verkeerslichten. In de auto zat een koppel van eind de 50. "Toen we aankwamen, was iedereen al uit het voertuig gehaald", zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele. "Veel hoefden we niet meer te doen. Het is een mirakel als je kijkt naar de auto."

Jelle Houwen

Slachtoffers hadden geluk

"Mijn vader Rik (58) en moeder Christel zaten in de auto", zegt Jeffrey Devooght uit Nieuwpoort. "Ik kreeg telefoon van mijn moeder, ze leek tegelijk in paniek en rustig. Ze zeiden dat ze een ongeval hadden gehad en dat ik snel moest komen. Bij mijn aankomst sloeg mijn hart een seconde over. Bekijk die wagen eens! Het scheelde een centimeter of zeker mijn papa was er niet meer geweest. Hij kon een zwaar deel van die aanhanger recht op zich gekregen hebben."

"Dat ze zo snel uit de auto geraakt zijn en niet zwaargewond zijn, is echt een wonder", meent Devooght. Zijn ouders zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zijn moeder was vooral in shock, maar zijn vader raakte wel gewond. 

Veel hinder

Door het ongeval was de Pelikaanstraat in Nieuwpoort urenlang afgesloten. De politie deed er de nodige vaststellingen en stuurde een drone de lucht in om overzichtsbeelden te maken. Daarna moesten eerst alle kasseien overgeladen worden en alle brokstukken opgeruimd worden. De auto is volledig vernield.

Jelle Houwen

Meest gelezen