Discotheek Karrewiel in Hoeselt
Google Maps

Overleden dancinguitbater Willy Jamaers opgebaard in discotheek Karrewiel in Hoeselt: "Het was zijn laatste wens"

In Hoeselt doet discotheek Karrewiel dienst als locatie om een laatste groet te geven aan de oprichter van de discotheek, Willy Jamaers. Jamaers overleed eerder deze week op 87-jarige leeftijd. Als laatste wens wilde hij opgebaard liggen in zijn discotheek, terwijl een DJ plaatjes draait.

Als oprichter van discotheek Karrewiel in Hoeselt en uitbater van de Roxy in Beverst, drukte Willy Jamaers zijn stempel op het Limburgse nachtleven. “Papa was ontzettend trots op zijn werk, het Karrewiel was zijn kindje", vertelt zijn dochter Inge Jamaers. "Hij kwam tot zijn 82ste nog steeds een kijkje nemen in zijn discotheek."

Dat de Hoeselaar wou opgebaard worden in zijn geliefde discotheek was dan ook geen verrassing voor zijn familie. “Hij heeft altijd gezegd dat als hij sterft, hij in het Karrewiel wil liggen en dat een diskjockey een plaatje voor hem moet draaien. Dat was zijn laatste wens en dus ook het mooiste eerbetoon dat we papa kunnen geven”, aldus Inge.

Er wordt weliswaar een dj ingehuurd, maar Jamaers’ dochter stelt gerust: “Het wordt geen feest, maar juist een heel serene uitvaart met rustige muziek." Jamaers verwacht dat er veel feestgangers van weleer een laatste groet willen betuigen haar vader. "Er zijn heel wat emoties opgewekt bij de mensen, dus sommigen hebben de behoefte om in de discotheek afscheid te nemen van papa.”

Wie Willy Jamaers een laatste groet wil brengen, kan donderdag en vrijdag terecht in het Karrewiel in Hoeselt. Na dit speciale afscheid, zal er ook een kerkelijke uitvaart plaatsvinden.

Meest gelezen