De nettarieven op uw stroom- en gasfactuur zullen volgend jaar al toenemen.
Volledig scherm
PREMIUM
De nettarieven op uw stroom- en gasfactuur zullen volgend jaar al toenemen. © Getty Images

Fluvius mag volgend jaar 165 miljoen euro extra kosten doorrekenen. Onze energie-expert legt uit waarom en hoe u dat aan uw energiefactuur zult merken

De nettarieven voor zowel stroom als aardgas zullen volgend jaar opnieuw stijgen. Dat blijkt uit een analyse van de verwachte nettarieven voor stroom en aardgas door HLN. Netbeheerder Fluvius mag volgend jaar 1,8 miljard euro aan kosten voor stroom en 553 miljoen euro aan kosten voor aardgas doorrekenen naar de consument, een stijging van ruim 7 procent. En daar zal het de komende jaren wellicht niet bij stoppen, legt onze energie-expert Robbe van Lier uit.

103 reacties

  • Erik Andre's

    5 maanden geleden
    Generators : afgezien van lawaai is het verbruik zeker niet te onderschatten. De zondebokken dreigen evenwel bezitters van zonnepanelen en warmtepompen te worden of te blijven.
  • Jo Antw

    5 maanden geleden
    Een monopoliepositie, misschien is het tijd voor een privatisering?
  • Lucas Van de paer

    5 maanden geleden
    zo veel mogelijk mensen moeten van het net af. Het kan perfect, koppel zonnepanelen van het net. schaf een generator aan, propaangas of diesel, zijn nu spotgoedkoop, ook koppelen aan een paar goede batterijen. kostprijs valt redelijk mee. generator rond 1000 euro.
  • Yvo Dor

    5 maanden geleden
    Factuur electra oktober 106 euro. Werkelijke kosten verbruik 62 euro. Aandeel fluvius 24 euro. Maar ja, minder verbruik, minder inkomsten dus omhoog met die prijs. Aandeelhouders moeten wel geld verdienen!
  • William Van den Berghe

    5 maanden geleden
    Waarom moet de gebruiker mee betalen voor HUN infrastructuur ? Is dat niet voor de aandeelhouders ?