© Vlaams Verkeerscentrum

Fietsbus betrokken bij kop-staartaanrijding in Tijsmanstunnel: vijf passagiers lichtgewond, tunnel opnieuw open

Antwerpen -

Vijf passagiers van de fietsbus zijn donderdagavond lichtgewond geraakt bij een kop-staartaanrijding in de Tijsmanstunnel. Door het ongeval was de tunnel anderhalf uur lang versperd, wat gepaard ging met stevige files in het Antwerps havengebied.

Het ongeval gebeurde omstreeks 16.45u. “In de Tijsmanstunnel raakten drie voertuigen betrokken bij een kop-staartaanrijding. Volgens de eerste vaststellingen reed de fietsbus achteraan in op een tankwagen, die op zijn beurt botste op een vrachtwagen”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Fietsende werknemers uit de haven gebruiken de fietsbus om van linker- naar rechteroever te geraken. Verschillende ziekenwagens komen ter plaatse voor medische zorgen. “Op de bus raakten vijf personen lichtgewond. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis”, zegt woordvoerder Jonathan Pfund van de federale politie.

De betrokken voertuigen moesten getakeld worden. De Tijsmanstunnel was in totaal anderhalf uur lang volledig afgesloten voor het verkeer richting Stabroek. Omstreeks 18.15u is de tunnel opnieuw vrijgegeven. Gedurende de afhandeling moest het verkeer op de Antwerpse Ring richting Nederland de snelweg in Lillo verlaten, wat voor ernstige files zorgde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen