Man doet zich voor als nieuwe leerkracht en probeert 11-jarige jongen te lokken: politie start onderzoek

Man in grijze bestelwagen doet zich voor als leerkracht in Tervuren: school roept ouders op waakzaam te zijn.© ROBtv

Tervuren/Zaventem -

Een oudere man heeft afgelopen vrijdag geprobeerd om een kind te lokken naar zijn wagen op de Markt in Tervuren. De 11-jarige jongen in kwestie weigerde, en de man in kwestie is momenteel nog niet gevonden. Politie Voer en Dijle onderzoekt de feiten.

Afgelopen vrijdagnamiddag deed een oudere Nederlandstalige man zich op de Markt in Tervuren voor als nieuwe leraar van GBS Tervuren. Hij sprak minstens één elfjarige jongen aan, en trachtte hem te lokken naar zijn grijze camionette. Van de man is momenteel nog geen spoor. Politie Voer en Dijle bevestigt de feiten en voert momenteel een onderzoek. “We trekken alle beelden van zowel bewakingscamera’s als ANPR-camera’s na”, zegt woordvoerder van politie Voer en Dijle Kris Geeraerts. “Daarnaast verwittigden we de omliggende politiezones of we mogelijke feiten kunnen linken en toch een verdachte kunnen identificeren. Mogelijk was de persoon in kwestie aanwezig op de Markt, omdat er een kermis was opgesteld en er veel kinderen aanwezig waren.”

Verontrustende situatie

Het verhaal doet ook de ronde in verschillende scholen. Zowel in Tervuren als in omliggende gemeenten waarschuwen ouders en directie voor de man. Er wordt gesproken van een verontrustende situatie. “Wij willen jullie vragen om erg waakzaam te zijn. De politie is op de hoogte en vraagt om meteen gecontacteerd te worden als je het vermoeden hebt dat deze situatie zich voordoet én zij vragen onze medewerking door ook de nummerplaat te noteren en door te geven aan hen op het nummer 02-719.10.10”, klinkt het in een brief van de directie van school ZAVO in Zaventem. “Een paniekreactie is niet nodig, en de rust moet zeker bewaard worden. Toch is het belangrijk om te benadrukken om voorzichtig te zijn.”

 (MDT, DBG)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen