François Gourmet pronkt met zijn nieuwe coach.© BELGA

Tia Hellebaut wordt... coach: olympisch kampioene gaat hoogspringer Thomas Carmoy begeleiden samen met François Gourmet

Thomas Carmoy zal voortaan gecoacht worden door Tia Hellebaut, de olympische kampioene hoogspringen van Peking 2008, en door François Gourmet, voormalig Belgisch kampioen op de tienkamp en de zevenkamp. De 23-jarige hoogspringer en zijn nieuwe coaches maakten het nieuws via Instagram bekend. Het is voor Hellebaut de eerste keer dat ze een topatleet gaat coachen.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Midden september bevestigde Hellebaut al dat ze wellicht met Carmoy aan de slag zou gaan, maar op de officialisatie was het wachten op een financieel akkoord met Adeps, de Franstalige tegenhanger van Sport Vlaanderen.

Carmoy moest naar een nieuwe coach op zoek nadat hij in augustus net voor het WK in Boedapest de wacht aangezegd werd door Marc Muryn. Die verweet zijn atleet “herhaaldelijk onprofessioneel gedrag”. Op het WK sprong Roger Lespagnard, de ex-coach van Nafi Thiam, in als noodoplossing.

Met Hellebaut en Gourmet zal Carmoy in principe tot de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles samenwerken. Hellebaut, die voor het eerst een topsporter gaat trainen, zal vooral het technische aspect verzorgen. De fysieke trainingen zijn voor rekening van Gourmet, die ook al Julien Watrin en Robin Vanderbemden onder zijn hoede had.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer