Gouverneur Carl Decaluwé zei tijdens de persconferentie na het crisisoverleg dat het rampenplan tot vrijdagavond van kracht blijft door het doodtij dat er volgende week aankomt.
Volledig scherm
Gouverneur Carl Decaluwé zei tijdens de persconferentie na het crisisoverleg dat het rampenplan tot vrijdagavond van kracht blijft door het doodtij dat er volgende week aankomt. © GUS

LIVE WATEROVERLAST. Rampenplan blijft tot vrijdagavond van kracht door aankomend doodtij: “Structurele zakking van waterpeil noodzakelijk”

Het peil van de waterlopen in de Westhoek is na de regenval van maandag op verschillende plekken weer gestegen. Gelukkig zien de weersverwachtingen er de komende dagen gunstig uit. De algemene daling van het waterpeil zal zich daarom doorzetten. Het provinciaal rampenplan blijft evenwel tot vrijdagavond van kracht. Dat meldde provinciegouverneur Carl Decaluwé (CD&V) na het crisisoverleg deze middag in Diksmuide. “Volgende week wordt doodtij verwacht en daarom kan er momenteel geen waterlozing plaatsvinden.”

  1. Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en haar ‘mentor’ John Crombez samen op campagne: “De 80-jarige Josefien die door de wijzigingen bij De Lijn eenzaam thuis blijft... Dat is toch erg?”
    PREMIUM

    Voor­uit-voorzitter Melissa Depraetere en haar ‘mentor’ John Crombez samen op campagne: “De 80-jarige Josefien die door de wijzigin­gen bij De Lijn eenzaam thuis blijft... Dat is toch erg?”

    Zij is de nieuwe leading lady van Vooruit. Hij de voormalige voorzitter van de partij, die ervoor zorgde dat zij destijds een kans kreeg en zelf mikt op de burgemeesterssjerp in Oostende. Melissa Depraetere en John Crombez zijn, aan de vooravond van 1 mei, dezer dagen samen op schok om campagne te voeren voor de komende federale en Vlaamse verkiezingen. “Geen wonder dat het vertrouwen in de politiek tegenwoordig compleet zoek raakt.” Een dubbelgesprek over de stembusslag én over elkaar. “Melissa’s inhoud is scherp... en ze heeft humor.”
    Oostende, Harelbeke, Waregem
  2. Jan (42) ziet op camerabeelden hoe inbreker aan de haal gaat met kluis: "Alle spaarcenten voor onze kinderen zaten daarin... Zij hebben nu niks meer”
    PREMIUM

    Jan (42) ziet op camerabeel­den hoe inbreker aan de haal gaat met kluis: "Alle spaarcen­ten voor onze kinderen zaten daarin... Zij hebben nu niks meer”

    “Mijn dochter zag de sleutels van mijn auto op de oprit liggen en maakte ons meteen wakker.” Het had een onvergetelijke dag moeten worden voor Jan Pollet en zijn gezin uit het West-Vlaamse Hoogstade (Alveringem) want zijn petekind deed haar communie. Maar het draaide anders uit. Toen zijn 16-jarige dochter om 6 uur ‘s ochtends naar beneden kwam, zag ze dat een onbekende in hun huis ingebroken had. “Je zou haast denken dat hij hier al eerder in huis is geweest”, vertelt Jan. Hij vertelt ook dat de inbreker opvallend vlot de voordeur kon openen.
    Alveringem
  1. Man (34) om het leven gebracht bij steekpartij in Antwerpen door vriendin: 32-jarige verdachte wordt op sociale media omschreven als zorgzame mama
    UPDATE

    Man (34) om het leven gebracht bij steekpar­tij in Antwerpen door vriendin: 32-jarige verdachte wordt op sociale media omschreven als zorgzame mama

    Een 34-jarige man is zondag in de vroege ochtend om het leven gebracht in Antwerpen. Dat gebeurde in een appartement van het Centrum voor Integrale Gezinszorg (CIG) De Stobbe in de Julius De Geyterstraat. De partner van het slachtoffer, een 32-jarige vrouw en moeder van vijf, werd gearresteerd door de politie. Ze wordt maandag vermoedelijk voor de onderzoeksrechter geleid op betichting van moord. Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk. Op sociale media wordt de vrouw omschreven als een prachtmoeder.
    Antwerpen
  2. Tobe (20), de allereerste Belg die met een frisbee z’n brood verdient: “Hier in Canada word ik op straat herkend”
    PREMIUM

    Tobe (20), de allereer­ste Belg die met een frisbee z’n brood verdient: “Hier in Canada word ik op straat herkend”

    Een transfer van Sint-Amandsberg naar Montreal: Tobe Decraene (20) maakt in Canada zijn dromen waar. De Gentenaar speelt sinds deze zomer bij profclub Montreal Royal als professioneel frisbeespeler. “Hoe ik hier gesoigneerd word... Crazy”, zegt hij. Hoe kwam de jongen in Canada terecht? En wat brengt het hem op? Ook in ons land is de sport trouwens aan een opvallende opmars bezig, horen we bij Gentle Ultimate in Gent: met 500 leden de grootste Ultimate Frisbee-club van België.
    Gent