Het politiekantoor van Scheveningen, waar de vrouw haar man ging aangeven.© ANP / Harold Versteeg

Vrouw herkent plots haar man in opsporingsprogramma en geeft hem meteen aan bij politie

Een koppel zat woensdagavond samen naar tv te kijken, toen de man plots in beeld kwam tijdens een opsporingsprogramma, als overvaller. Zijn vrouw bracht hem meteen naar het politiebureau.

red adb
Bron: De Telegraaf, NPO

Een koppel uit Den Haag zat met wat hapjes en drankjes in de zetel klaar voor een gezellige avond, toen de 55-jarige man de afstandsbediening nam en zapte naar het programma Opsporing Verzocht op de Nederlandse tv-zender NPO 2. “Dat had hij wellicht niet moeten doen, want op datzelfde moment werd een item uitgezonden over een overval op een winkel elders in het land”, zegt de politie van de wijk Scheveningen.

De man “zag zichzelf de winkel overvallen” en de gezelligheid in de zetel “was toen natuurlijk ver te zoeken”, volgens de politie. De vrouw bracht haar man meteen naar het politiekantoor. Hij werd aangehouden en zit nu in hechtenis. “Het onderzoek is in volle gang”, klinkt het.

Juwelierster geslagen

De man werd gezocht voor een overval op een juwelier in Rotterdam-Kralingen op zaterdag 15 juli. Hij was rond 16.30 uur de winkel binnengegaan, even later gevolgd door een tweede dader. Met een vuurwapen bedreigden ze de eigenares en een medewerkster. De eigenares werd ook geslagen, allemaal in het bijzijn van haar jonge kind. De overvallers maakten contant geld uit de kluis buit en een groot aantal sieraden.

In de zaak werden eerder al twee andere verdachten aangehouden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer