Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Klaas De Scheirder

Belastingdruk op verhuurders zwaarder dan ooit: "Dit brengt voor mij niet meer op", zegt Christophe, die overweegt te verkopen

De fiscus bekijkt sinds vorig jaar de huurinkomsten van particuliere verhuurders met grotere interesse. Verhuurt u als particulier meerdere panden, dan kan het dat de belastingcontroleur de opbrengst als beroepsinkomsten aanziet. En dat heeft grote gevolgen voor de te betalen belastingen. Wij maakten de rekening. “We zullen verplicht worden dit door te rekenen aan onze huurders”, zijn ontstemde verhuurders Nicky en Gaston het eens.

237 reacties

  • Emiel Van Riet

    5 maanden geleden
    Ik tel de meerkosten gewoon bij de huur dan geeft de regering het aan de andere kant maar gewoon terug. Ik heb ook geen belastingvoordeel gehad toen ik het kocht en als er kosten zijn kan ik die dan ook inbrengen of gaan ze weer op het dievenpad
  • Marc Puystiens

    5 maanden geleden
    Ze gaan nog meer sociale woningen mogen bouwen. Huren zal onbetaalbaar worden. Maw... de staat zal weer eens in hun eigen vel snijden met hun kortzichtige politiek.
  • Danielle Duym

    5 maanden geleden
    Wie meerdere panden verhuurt, haalt er iets uit. Hetzij zuivere winst, hetzij een investering in de toekomst met een af te lossen lening. Huur is een inkomst en moet dus belast worden. Het is niet aan de collectiviteit om hun leningen af te lossen terwijl de rest van ons belasting betaalt op elke zuur verdiende euro.
  • Guillaume Schrijnemakers

    5 maanden geleden
    Het gevolg hiervan zal zijn dat veel gepensioneerden hun pensioen in een ander land beleggen en België verlaten. Een kapitaal vlucht naar andere landen, is dat wat we willen?
  • Bruno Geldhof

    5 maanden geleden
    Mensen die verhuren zijn niet 'de kleine man' zoals hier beweerd wordt. Iedereen die een huis verhuurt heeft het dus blijkbaar niet nodig om er zelf in te woorden, en is dus overdreven rijk.