© REUTERS

Geen duel met Nina Pinzarrone: Loena Hendrickx meldt zich ziek af voor BK kunstschaatsen

Loena Hendrickx heeft zich afgemeld voor het Belgisch kampioenschap kunstschaatsen, dat vrijdag en zaterdag in Mechelen wordt gehouden. Hendrickx heeft de organisatoren laten weten dat ze na ziekte nog te veel verzwakt is.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Na de Grand Prix in het Chinese Chongqing vorig weekend maakte Hendrickx bekend dat ze zich dagenlang niet goed had gevoeld en nauwelijks had gegeten. Tijdens die GP eindigde ze als derde. Eerder deze week keerde ze naar België terug.

Haar gezondheid heeft nu prioriteit, laat ze weten. De nationale kampioene heeft het oog gericht op de Grand Prix-finale begin december in Peking en de kampioenschappen in de rest van het seizoen. Ze wil de voorbereidingstijd, krap drie weken, benutten om aan te sterken en wedstrijdklaar te zijn.

Hendrickx (24) heeft de nationale titel al vijf keer gewonnen. De eerste dateert uit 2016. Door het forfait van Hendrickx zijn er bij de vrouwen slechts twee deelneemsters, van wie Nina Pinzarrone de grote favoriete is. De 16-jarige Pinzarrone eindigde twee weken geleden als tweede bij de Grand Prix van Frankrijk. Over een week doet de Brusselse mee aan de de wedstrijd in Osaka, waar ze zich voor de GP-finale kan plaatsen. De tweede deelneemster is Jade Hovine.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer